Туроператорите протестират, защото очакват обществото да заплати нереализираните от тях

...
 Туроператорите протестират, защото очакват обществото да заплати нереализираните от тях
Коментари Харесай

Румен Драганов: Туроператорите протестират, защото очакват обществото да заплати нереализираните от тях почивки

 

Туроператорите стачкуват, тъй като чакат обществото да заплати неосъществените от тях почивки. Това разяснява в изявление за Радио Стара Загора доцент Румен Драганов от Института за разбори и оценки в туризма. По думите му те са изразходвали средствата не по предопределение и в този момент чакат обезщетение за това.  Той посочи, че в огромна част българските туроператори са възстановили парите на своите доверители и става въпрос за една дребна част.

„ Тук приказваме за една дребна част, която се надява, посредством такива хватки и то за жалост подкрепени от някогашния министър на туризма, който обърка нещата като не сътвори гаранционен фонд, подобен какъвто изисква Европейски Съюз “, сподели Румен Драганов.

„ Туристическата промишленост е такава, че когато вземете пари от който и да било, вие би трябвало да му предоставите услуга, в случай че не предоставите тази услуга, вие би трябвало да му върнете назад парите. Това е също като при покупка на каквато и да е движимост от какъвто и да е магазин. Вие давате пари и получавате движимост. Ако не получите движимостта, би трябвало да ви върнат парите. Същото е и в туризма – даваш пари, получаваш пътешестване. Не би трябвало да има ангажименти. "

Цялото изявление чуйте в прикачения звуков файл. 

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР